Evenimente

Raliul altruismului este un concurs auto care se va desfășura în data de 25 noiembrie 2018 în Timișoara. Evenimentul se adresează iubitorilor de mașini care doresc să se implice într-o acțiune socială pentru construirea unei școli pe continentul african în Senegal. Detalii despre proiect găsiți aici.

Participanții pot fi posesori ai unor autoturisme de serie, de competiție sau cu certificat de vehicul istoric.

Pentru înscrierea la “Raliul Altruismului ” puteți trimite un e-mail la adresa vlaicu.luiza@gmail.com


Departamentul de Asistență Socială din cadrul Universității de Vest din Timișoara în parteneriat cu Asociația LaRotllana Badalona – Barcelona, Spania și Organizația Centrală a Familiilor Kolping din România își unesc eforturile în vederea construirii unei școli în satul Sare Omar-ly (Gumal) din Regiunea Tambacounda – Senegal, pentru un număr de 70 de copii cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani. Pentru mai multe detalii, apăsați aici.


Timișorenii au donat aproape trei tone de monede în valoare de 32.000 Euro!

32.000 Euro acesta este rezultatul final al proiectului ”Două tone de monede” pentrucopiii cu probleme de sănătate hemato-oncologice, proiect inițiat și implementat de echipa de volunari ai Academiei Mămicilor din Timișoara.

Timișorenii, cărora li s-au alăturat persoane din toată țara (Deva, Orăștie, Cugir, Târgu Jiu, Slatina, etc., precum și turiști din toate colțurile lumii) s-au mobilizat și au dat dovadă de implicare și spirit umanitar, donând, în perioada 15 martie – 15 aprilie, peste două tone și jumătate de monede (2,625 tone). Pe lângă monede, oamenii au depus, în cutia de mari dimensiuni amplasată în centrul orașului, și foarte multe bancnote, sumă care va fi și ea oferită în același scop umanitar.

Suma finală, 148.411 Ron (aproximativ 32 000 Euro) reprezintă o dovadă clară a umanității de care cu toții am dat dovadă. Copii, vârstnici, elevi și studenți, mămici și tătici, autorități locale și persoane publice au poposit la cutia cu monede și au contribuit împreună la îndeplinirea unui vis, acela de a face viața micuților aflați în suferință un pic mai ușoară și de a le oferi o șansă la viață.

Organizatorii doresc să mulțumească pe această cale tuturor celor care au donat, promovat și susținut acest proiect, precum și sponsorilor și partenerilor implicați în buna desfășurare a campaniei: BRD Groupe Societe Generale, Centrul de Excelență Arad, Asociația Asistenței Rutiere din România (@A-Car Romania), Total Protect & Sar Security, OrnellaDesignTimișoara, Primăria Municipiului Timișoara, Departamentul de Asistenta Sociala – Universitatea de Vest Timisoara, Ong InEdu

Proiectele noastre sociale și educaționale vor continua și vă așteptăm, de fiecare dată, alături de noi!

Mai multe detalii găsiți aici.

Vă mulțumim pentru implicare și susținere!


 

 

———————-

[event-list num_events=10 show_filterbar=false]